ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
موادغذایی سرشار از پروتئین را می شناسید؟
پروتئین ها در تمامی موادغذایی، به جز روغن ها و قند که کاملاً فاقد پروتئین اند، یافت می شوند.
اما پروتئین ها به طور بسیار نابرابری در این مواد غذایی تقسیم شده اند:
گوشت ها ، ماهی ها، تخم مرغ و محصولات لبنی غنی از پروتئین اند؛
غلات، سیب زمینی و سبزیجات خشک به میزان متوسطی پروتئین دارند؛
سبزی های تازه و میوه ها از لحاظ میزان پروتئین در فقراند.
P پروتئین ها با منشأ حیوانی:
میزان متوسط در 100 گرم ماده غذایی:
گوشت قرمز، گوشت پرندگان، دل و جگر (و سیراب، شیردان، کله پاچه ...)، گوشت خوک، ماهی ها، حلزون صدف دار و سخت پوستان (دریایی): 15 تا 24 گرم
* پنیر تخمیرشده: 15 تا 30 گرم
*تخم مرغ: 13 گرم
* ماست و پنیر تازه: 5 تا 8 گرم
* شیر: 3.5 گرم
این پروتئین ها با منشأ حیوانی حاوی اسیدهای آمینۀ ضروری اند.
نباید فراموش کرد که بسیاری از این مواد غذایی لیپیدها، اسیدهای چرب اشباع و کلسترول هم در خود دارند.
P پروتئین ها با منشأ گیاهی:
*میوه های خشک: 10 تا 15 گرم
*نان، بیسکویت و نان های ترد: 7 تا 10 گرم
*غلات، (ماکارونی، برنج، سمولیناو...) و سبزی های خشک: 2 تا 5 گرم (بعد از پخته شدن)
*سبزی ها تازه: 1 تا 3 گرم
*میوه های تازه: کمتر از 1 گرم
این پروتئین ها با منشأ گیاهی در رابطه با برخی اسیدهای آمینۀ ضروری، در کمبود هستند.
اما باید به خاطر داشت که آنها نه لیپید دارند و نه کلسترول!