بیانیه رسمی بی بی سی راجع به اتفاقات اخیر و رسوائی جنسی

بی بی سی ناچار به ارائه توضیح شد؛

بیانیه رسمی بی بی سی راجع به اتفاقات اخیر و رسوائی جنسی در آن شبکه+فیلم و عکس و سند

مدیر سرویس جهانی بی بی سی با انتشار یک بیانیه رسمی در مورد اخباری که از بخش فارسی این شبکه به بیرون درز کرده –از همکاری پنهانی با مستندسازان ایرانی تا تجاوز جنسی به مجری زن شبکه- موضع گرفت.

 

به گزارش جام نیوز، بی بی سی فارسی چهارشنبه 5 اکتبر (13 مهر) از واکنش مدیر سرویس جهانی بی بی سی به اتفاقات اخیر در بی بی سی فارسی خبر داد.
بنا به گزارش بی بی سی: "پیتر هاروکس" (peter horrocks) -مدیر سرویس جهانی بی بی سی- از اقدامات دولت ایران علیه برنامه های بخش فارسی بی بی سی و نحوه برخورد با خانواده برخی از کارکنان این بخش انتقاد کرده است.
در بیانیه رسمی که بر روی پایگاه اینترنتی این شبکه قرار داده شده، آمده است:
«در طول سال ها، بی بی سی به انتقاد مستمر مقامات ایرانی عادت کرده، در حالی که گاه ادعاهای دولت و رسانه های این کشور چنان مبالغه آمیز بوده است که ناگزیر به آنها توجهی نشان نداده و داوری را به مخاطبان خود در ایران و دیگر نقاط جهان واگذاشته ایم. در عین حال، نمی توان برخورد مستقیم اخیر دولت ایران با بی بی سی را به سادگی نادیده گرفت. در این اواخر و به خصوص پس از پخش یک مستند تلویزیونی درباره آیت الله خامنه ای رهبر ایران ما شاهد آن بوده ایم که ارعاب و تهدید و تلاش برای اخلال در استقلال عمل ما افزایش یافته است. در هفته های اخیر، پارازیت اندازی ایران بر برنامه تلویزیون های فارسی زبان بین المللی مانند بی بی سی و شبکه خبری صدای آمریکا شدت گرفته و مانع از برخورداری مخاطبان ایرانی از بخشی مهم از اطلاع رسانی آزاد شده است.»
مدیر سرویس جهانی بی بی سی ادامه داد:
«بی بی سی و سایر سازمان های خبری بین المللی از دولت ها و نهادهای ناظر بین المللی خواسته اند که حداکثر فشار را بر دولت ایران وارد کنند تا به اقدامات خود در سانسور آشکار و بی ملاحظه اطلاعات پایان دهد.
بسیاری از کارکنان ایرانی ما که در لندن زندگی می کنند به خاطر حملات دولت ایران به بی بی سی، از بازگشت به کشورشان بیم دارند و اگرچه این گروه از روزنامه نگاران، خود از دسترس مستقیم دولت ایران خارجند، اما اینک در معرض روش هایی پنهانی تر قرار گرفته اند.»
"پیتر هاروکس" به مستند سازان مرتبط با بی بی سی نیز اشاره کرد:
«در همین حال، شش مستندساز ایرانی که آثار آنان از تلویزیون بی بی سی فارسی پخش شده در داخل ایران بازداشت شده اند و اگرچه هرگز در استخدام بی بی سی نبوده یا به سفارش بی بی سی فیلمی نساخته اند، عملا بهای ارتباط غیر مستقیم خود با ما را می پردازند.»
مدیر سرویس جهانی بی بی سی افزود:
«این برخوردها و تهدیداتی که علیه بی بی سی صورت گرفته با افزایش چشمگیری در تبلیغات و لفاظی های دولت ایران علیه بی بی سی همراه بوده و مقامات ایرانی ادعا کرده اند که کارکنان بی بی سی در استخدام سرویس اطلاعاتی بریتانیا - MI6 - هستند، بعضی از کارکنان بی بی سی را با ذکر نام به ارتکاب انواع جرایم از جمله "جرایم جنسی" متهم ساخته اند و گفته اند که بی بی سی فارسی سازمان های تروریستی را به انجام حملات در ایران تشویق می کند.»

به نظر می رسد عجله مدیر سرویس جهانی بی بی سی در صدور بیانیه موجب شده است ایشان دچار اشتباه و فراموشی بشوند.
از جمله اینکه مستندسازان همکار بی بی سی قبل از اینکه مستند مورد اشاره (خط و نشان رهبری) روی آنتن آن شبکه برود دستگیر شده بودند. بنا بر این بازداشت آن ها به لحاظ زمانی نمی تواند ربطی به آن مستند کذایی داشته باشد.
وی مدعی تشدید پارازیت اندازی بر تلویزیون های فارسی "بی بی سی" و "صدای آمریکا" شده اند و علت این امر را پخش مستند مذکور دانسته اند. معلوم نیست اگر پخش آن مستند علت ارسال پارازیت بوده، پس چرا شامل "صدای آمریکا" شده است؟ مستند یادشده که از تلویزیون فارسی "صدای امریکا" پخش نشده است!
برای توجیه اوضاع بی سر و سامان اخلاقی در محیط بی بی سی فارسی هم احتیاجی به آسمان و ریسمان بافتن و سناریوپردازی نیست چراکه این رسوائی ها اصلا قابل توجیه نیستند و با بیانیه و نامه نگاری و خبرسازی و... نمی شود روی آن ها ماله کشید. مدیر سرویس جهانی بی بی سی کافی است سری به وبلاگ های شخصی کارمندان خود بزند و تصاویر منتشر شده آن ها در فضای مجازی را مشاهده کند.
آقای "هاروکس" اگر یک بار دیگر صحنه گفتگوی تلفنی "پونه قدوسی" (مجری برنامه نوبت شما) با مخاطب شبکه را ملاحظه کرده و دستپاچگی او بعد از یادآوری تجاوز "صادق صبا" (مدیر بی بی سی فارسی) را ببینند، بدون شک دیگر انگشت اتهام را به سمت دیگران نخواهند گرفت.
جام نیوز به وسیله فیلم، عکس و اسناد ضمیمه شده به مدیر سرویس جهانی بی بی سی کمک می کند تا قضاوت خود را تصحیح نماید و از همه مهم تر خوانندگان منصف را به قضاوت می خوانَد. البته اگر امکان پخش برخی تصاویر وجود داشت شرایط به گونه دیگری بود.
 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد